Het is om de zoveel tijd aan te raden om de kozijnen in je woning te vervangen. Na een tijdje kun je namelijk problemen krijgen met de kozijnen. Houten kozijnen kunnen bijvoorbeeld gaan rotten. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar het is tegelijkertijd ook nog eens gevaarlijk. De ruit kan daardoor namelijk ook breken. Gelukkig is het niet heel moeilijk om kozijnen te vervangen. Dit kun je prima zelf doen. Maar welke stappen moet je dan doorlopen? Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Inmeten

Uiteraard moet je een kozijn met de goede maat aankopen. Daarom is het eerst van groot belang om het oude kozijn in te meten. Veel mensen denken dat ze het kozijn aan de binnenzijde moeten inmeten, maar het tegendeel is waar. Je moet het kozijn juist aan de buitenzijde meten, want anders kloppen de afmetingen niet. Meet de kozijnen zowel horizontaal en verticaal. Weet je niet precies hoe je dit moet doen? Dan raden we je aan om dit aan een expert over te laten, want anders krijg je grote problemen met het nieuwe kozijn.

Nieuw kozijn bestellen

Heb je de juiste afmetingen? Dan kun je daarna een nieuw kozijn bestellen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten kozijnen. Je kunt bijvoorbeeld voor een houten kozijn gaan. Deze zijn relatief goedkoop en zien er mooi uit. Er zijn echter ook duurzamere varianten. Een aluminium kozijn gaat het langst mee en heeft ook weinig onderhoud nodig. Bovendien is het zeer gemakkelijk om een aluminium kozijn te verven. Bij het renoveren van je woning kun je dus voor een nieuw kleurtje gaan, waardoor het weer lijkt alsof je een nieuw kozijn hebt.

Kozijn plaatsen

Is het kozijn geleverd? Dan moet je het kozijn natuurlijk nog plaatsen. Moet je het kozijn op een hoge verdieping plaatsen? In dat geval kun je een rolsteigeraanhanger kopen van Rolsteiger.net. Dit is ideaal, want daarmee kun je op een veilige manier het kozijn plaatsen. Op de website vind je meer informatie over de verschillende rolsteigers. Ook lees je daar hoe je ze kunt gebruiken.