Als je je bedrijfspand wilt laten renoveren, dan kan dat behoorlijk stressvol zijn. Het verbouwen van een bedrijfspand is namelijk ook een enorme klus waar veel bij komt kijken. Voor het verbouwen van een kantoor moet je van tevoren een bouwplan en een planning maken. In deze blog geven we je een paar tips om ervoor te zorgen dat je het overzicht over het bouwen kunt houden. Kijk voor meer informatie op https://www.vanheemskerk.nl/nl/

De opstartfase van een bouwproject

Het renoveren of verbouwen van een kantoor of bedrijfspand heeft veel invloed op je bedrijf en je medewerkers. Om ervoor te zorgen dat je het overzicht behoudt over zo’n project, is het een goed idee om een renovatieproject op te starten. Schakel een team in van mensen die veel ervaring en kennis hebben over verbouwingen. Het project kun je in fasen opdelen: van het ontwerp tot de afbouw en de oplevering. Stel ook vast wie er verantwoordelijk is voor welk deelproject.

Denk na over de huisvesting van je personeel

Tijdens het bedrijfspand renoveren is het van essentieel belang dat je je medewerkers tijdelijk ergens kunt onderbrengen. Je wilt bezoekers natuurlijk ook in een veilige en nette omgeving kunnen ontmoeten. Je zou daarom een tijdelijke aanbouw aan het kantoor of pand kunnen maken. Tijdelijk is de beste optie bij een verbouwing, maar je kunt altijd overwegen om een permanente aanbouw te creëren voor meer ruimte.

Hoe beveilig je het kantoor?

Wanneer je bezig bent met het renoveren van je pand, dan heb je minder zicht op de personen die binnenkomen en weer weggaan. Het is daarom misschien een verstandig idee om afspraken te maken met het bouwbedrijf over de beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan ramen en deuren aan het einde van de dag goed afsluiten. Een andere mogelijkheid is een extra alarmsysteem of meer verlichting.