Als je een passie voor techniek hebt, kan je heel veel kanten op. In de techniek zitten namelijk een heleboel vakgebieden, elk met haar eigen specialisaties, projecten en onderwerpen. Er zal dan dus zeker een beroep in de techniek te vinden zijn die helemaal bij je past. Als je aan techniek denkt kan je aan civiele techniek denken, elektrotechniek, mechatronica en nog veel meer. Het is dan ook begrijpelijk dat niet elk vakgebied je aanspraak. Maar als je elke dag weer opnieuw uitgedaagd wil worden en probleemoplossend kan denken, is servicemonteur misschien wel echt iets voor jou! Met de juiste service monteur vacature, wat extra uitleg en een beetje geluk sta je zo te werken als service monteur. In deze blog zullen we je wat meer vertellen over dit beroep. Dus lees snel verder!

Wat je kan verwachten van het werk van een service monteur vacature

Als je een service monteur vacature leest, krijg je natuurlijk een globaal beeld van de baan. Om je van te voren al iets meer informatie te geven, zodat je kritischer naar de service monteur vacature kan kijken, zullen we eerst uitleggen wat een baan als servicemonteur precies inhoudt. Om te beginnen zijn er twee groepen binnen dit beroep. Als eerste zijn er de onderhoudsmonteurs. Deze groep pleegt onderhoud aan verschillende machines. Dit kunnen periodieke onderhoudswerkzaamheden zijn, maar ook een extra onderhoudscheck wanneer een machine al redelijk gedateerd is. De tweede groep werkt als storing zoekers. Zij worden ingezet wanneer een machine niet naar behoren werkt. Het is dan aan hen de taak om de storing te zoeken en op te lossen. Het is mogelijk om werkzaam te zijn in beide groepen.

Welke opleiding wordt meestal gevraagd op een service monteur vacature?

Je kan op verschillende niveaus een opleiding volgen waarmee je service monteur kan worden. Zo kan je een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) opleiding volgen. Met een BBL opleiding zal je eerst twee jaar theorie krijgen, waarna je daarna al praktijk zal krijgen. Je kan ook de opleiding voor servicemonteur op Mbo-niveau 3 volgen. Dan word je opgeleid om een zelfstandige service technicus te worden. Wanneer je deze opleiding op niveau 1 volgt, zal je eerst beginnen als assistent monteur. Het is ook mogelijk om de opleiding op het HBO te volgen. Op het HBO kan je je meer specificeren en zal je dieper ingaan op de theorie en de techniek.

Past een baan als service monteur bij jou?

Op een service monteur vacature zal er ook een klein gedeelte gaan over de soort persoon die ze graag willen hebben. Een goede service monteur kan zelfstandig werken en probleemoplossend denken. Dit is vooral belangrijk wanneer je in de storingsdienst werkt. Het is dan aan jou de taak om het probleem te zoeken, maar ook om dit ter plekke te maken. Je zal dus soms creatief moeten zijn met je oplossingen, want niet alle fouten zullen rechtstreeks uit je schoolboek komen. Bovendien moet je goed overweg kunnen met klanten en het niet erg vinden om een stukje te reizen voor je werk.

Vind jouw nieuwe baan in de techniek op Wtbe.nl.